Çerez Politikası Aydınlatma Metni

Bu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla Caner Canbaz’a (“MİNOLABAGS”) ait https://www.minolabags.com/ internet sitesini (“internet sitesi”) üzerinden işlenecek kişisel verileriniz hakkında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) ve ilgili mevzuata uygun bir biçimde ilgili kişi sıfatıyla sizleri bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Ayrıca işbu metinde sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezlerin kullanıldığı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğiniz bilgileri sizlere sunulmuştur. Bu aydınlatma metni 05.12.2020 tarihinde güncellenmiş olup, beyanın şirketimizce kısmen veya tamamen yenilenmesi halinde yürürlük tarihi güncellenecek, internet sitemiz ve Uygulamamız aracılığıyla ile ilgili kişilerin erişimine sunulacaktır.

İnternet sitesi ve Uygulamadaki çerezler yoluyla işlenen kişisel verileriniz internet sitemizden ve Uygulamadan en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek amaçlarıyla Kanunun 5’inci maddesinin 2. fıkrasının f bendinde yer alan “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak işlenmektedir. İşlenen kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde ilgili çerezin hizmetlerini sunan taraflarla paylaşılmaktadır; ancak kanunen gerekli olduğu hallerde yetkili kamu kurumlarıyla da paylaşılabilir. İşleme ve aktarıma ilişkin detaylı bilgilendirme aşağıdaki listede sunulmuştur.

Çerez Nedir ve Neden Kullanılmaktadır?

Çerezler, internet sitesi ve Uygulamayı ziyaret ettiniz sırasında tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır.

Kullanılan Çerezler Nelerdir?

İnternet sitesi içerisinde Google Analytics, WordPress, WooCommerce çerezleri kullanılmaktadır.

ÇEREZİSİMAÇIKLAMA, SÜRE ve TERCİHLER
Google Analitycs_ga, _gid, _gatBu tür çerezler tüm istatistiksel verilerin toplanmasını bu şekilde Sitenin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlar. Google, bu istatistiklere toplumsal istatistikler ve ilgilere ilişkin veriler eklemek suretiyle, kullanıcıları daha iyi anlamamızı sağlar.
Sitemiz, Google Analitik çerezleri kullanmaktadır. Söz konusu çerezler ile toplanan veriler sadece internet sitesi kullanımına ait istatistiksel anonim veri olup, ABD’de bulunan Google sunucularına aktarılmakta ve söz konusu veriler Google’ın veri koruma ilkeleri ile uyumlu olarak muhafaza edilmektedir. Google’ın analitik veri işleme faaliyetleri ve kişisel verilerin korunması konusundaki ilkeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Maksimum Tutulan Süre: 720 Gün
Kullanılan Süre: 180 Gün
Çerezlerin Kontrolü: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
WordPresswordpress_test_cookie
WordPress, giriş sayfasını görüntülediğinizde ve tarayıcının çerezleri kabul etmek veya reddetmek üzere ayarlanmış olup olmadığını belirlediğinde bu çerezi yerleştirir.
Süre: Oturum
WordPresswordpress_logged_inBu çerez, bir kullanıcının giriş yapıp yapmadığını kontrol etmek için kullanılır. Bu çerez olmadan giriş yapmak mümkün değildir.
Süre: Oturum
WordPresswp-settings-1, wp-settings-2, wp-settings-time-1, wp-settings-time-2, wp-settings-8, wp-settings-time-8, wp-settings-time-9, wp-settings-11, wp-settings-time-11, PHPSESSIDBu çerezler, WordPress’in içerik yönetim sistemi tarafından kullanılır ve sitenin çalışması için çok önemlidir.
Maksimum Tutulan Süre: 365 Gün
WooCommercewoocommerce_cart_hash, woocommerce_items_in_cartBu çerezler sadece alışveriş sepetine bir öğe eklendiğinde kullanılır. Çerez bu bilgiyi saklar, böylece bir hesap oluşturmaya gerek kalmadan daha sonra web sitesine dönebilirsiniz. Bu çerez ile hiçbir kişisel bilgi saklanmaz.
Süre: Oturum
WooCommercewp_woocommerce_session_xxxBu çerez, her ziyaretçinin alışveriş sepeti bilgilerini veritabanından ziyaretçinin alışveriş sepetine bağlayabilmesi için benzersiz bir kod içerir.
Maksimum Tutulan Süre: 2 Gün

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

Google Analyticshttps://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chromehttp://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
MozillaFirefoxhttp://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Operahttp://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safarihttps://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Kişisel Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

Kişisel veri sahipleri Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11’inci maddesi kapsamında aşağıda listeli haklara sahiptirler:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Tüm bu listeli taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe göre, veri sorumlusuna ait tüm bilgilerin de yer aldığı iletişim formunu doldurmak suretiyle MİNOLABAGS’e iletebilirsiniz.